سرمایه‌گذاری به‌عنوان یکی از پر دغدغه ترین بخش‌های زندگی جامعه بشری را تشکیل می‌دهد. امروزه در هر جا که با شخصی در مورد فعالیت‌های مالی و اقتصادی او صحبت می‌کنید، بلافاصله از بازار سرمایه سخن به میان می‌آورد. 

طبق آمار رسمی مراکز سرمایه‌گذاری و اقتصادی در جهان، بازارهای جهانی سلامت و تجهیزات پزشکی فرصت‌های بزرگی را در اختیار تولیدکنندگان و انتخاب‌های دشواری را پیش روی سیاست‌گذاران و تصمیم سازان کلان گذاشته است. 

بازاری که برای موفقیت در آن هزینه‌های سرسام‌آوری صرف تحقیق و توسعه محصولات جدید و کاهش هزینه‌های تولید می‌شود. امروزه هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که در تولید تمامی تجهیزات پزشکی موردنیاز خود، خودکفا شده است، اما سیاست بسیاری از کشورهای بیشتر توسعه‌یافته گرایش به سمت کالاهای با فناوری و کیفیت بالاتر در زمینه تجهیزات پزشکی بوده است. 

با افزایش روزافزون کیفیت خدمات درمانی، نیاز به تجهیزات پزشکی نیز همواره در حال افزایش بوده است. 

این موضوع باعثان گردیده که گردش مالی جهانی سالیانه در این صنعت طی ده سال گذشته در حدود یک‌صد میلیارد دلار  افزایش‌یافته است و به بالای چهارصد میلیارد دلار رسیده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۴ به شش‌صد میلیارد دلار خواهد رسید.

اهمیت اقتصادی این صنعت در تمامی کشورهایی که قصد رقابت اقتصادی با یکدیگر رادارند نیز بسیار مشهود است.

چهار اقتصاد بزرگ جهان (آمریکا، چین، ژاپن، و آلمان) بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تجهیزات پزشکی در جهان هستند.

طبق آمار منتشره جهانی، کشور چین در سال ۲۰۱۷ مبلغ ۶۵٫۴ میلیارد دلار و کشور آلمان در سال ۲۰۱۵ مبلغ ۲۷٫۶ میلیارد یورو تجهیزات پزشکی تولید و عرضه کرده‌اند.

نکته قابل‌توجه این است که کشور آلمان مبلغ ۱۷٫۶ میلیارد یورو از تولیدات تجهیزات پزشکی خود را به کشورهای دیگر صادر کرده است. این آمار نشان‌دهنده جایگاه بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در اقتصاد جهانی است.

با توجه به اهمیت و استراتژیک بودن محصولات تجهیزات پزشکی، و نیز بازده بالای اقتصادی ناشی از ظرفیت‌های گسترده این صنعت، سرمایه‌گذاری‌های کلانی در آن اتفاق می‌افتد. به‌عنوان‌مثال، بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶، کشور ایالات‌متحده آمریکا به‌تنهایی در حدود مبلغ ۱٫۷ میلیارد دلار در صنعت تجهیزات پزشکی کشور مکزیک سرمایه‌گذاری کرده است. و این مورد نیز بیانگر اهمیت سرمایه‌گذاری در این بخش است و توجه به توسعه سرمایه‌گذاری دراین‌بین است. 

این نکته بسیار مهمی است که بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، و دولت‌ها مهم‌ترین سرمایه‌گذاران این صنعت به خاطر بازده سرمایه‌گذاری بالا هستند.

البته اشخاص سرمایه‌گذار نیز به‌واسطه بانک‌ها در این بخش سرمایه‌گذاری زیادی انجام داده‌اند. از این جمله می‌توان گفت در حدود هفتاد درصد از سهام شرکت جانسون‌اند جانسون و بیش از هشتاد درصد از سهام شرکت مدترونیک در اختیار اشخاص حقوقی قرار دارد.

با توجه به بررسی‌های اقتصادی که توسط بانک‌ها بر روی طرح‌های حوزه سلامت و بخصوص تولید تجهیزات پزشکی صورت می‌گیرد، بانک‌ها تمایل زیادی به سرمایه‌گذاری در این بخش‌دارند. و معمولاً طرح‌های ارائه‌شده در این بخش سریع‌تر توسط بانک‌ها جهت پرداخت تسهیلات بکار گرفته می‌شود.

جالب است بدانید که ایران با تولید بخشی از محصولات تجهیزات پزشکی هنوز واردکننده این تجهیزات است و بازار خوبی برای آینده این حوزه در ایران وجود دارد. و در کشور ما نیز تولید تجهیزات پزشکی مانند جهان از دید بانک‌ها در اولویت قرار دارد.